Er zijn verschillende soorten zonnepanelen, die op verschillende manieren werken en geschikt zijn voor verschillende toepassingen. De belangrijkste soorten zonnepanelen zijn:

  1. Monokristallijn zonnepanelen: deze zonnepanelen zijn gemaakt van zuiver silicium en hebben een hoog rendement. Ze zijn zwart van kleur en hebben afgeronde hoeken. Monokristallijn zonnepanelen zijn relatief duur, maar hebben ook een lange levensduur.
  2. Polykristallijn zonnepanelen: deze zonnepanelen zijn gemaakt van siliciumkristallen en hebben een blauwachtige kleur. Ze zijn goedkoper dan monokristallijn zonnepanelen, maar hebben ook een lager rendement.
  3. Amorf zonnepanelen: deze zonnepanelen zijn gemaakt van een dunne film van silicium en hebben een lager rendement dan de andere soorten zonnepanelen. Ze zijn echter ook goedkoper en kunnen worden geïntegreerd in daken of gevels, wat ze geschikt maakt voor gebouwen met beperkte ruimte.
  4. Dye-sensitized zonnepanelen: deze zonnepanelen maken gebruik van een kleurstof om licht op te vangen en om te zetten in elektriciteit. Ze hebben een lager rendement dan andere soorten zonnepanelen, maar zijn ook goedkoper en kunnen flexibel zijn, wat ze geschikt maakt voor bepaalde toepassingen.

Er zijn ook nog andere soorten zonnepanelen, zoals concentrerende zonnepanelen en thermische zonnepanelen, die op een andere manier werken en geschikt zijn voor specifieke toepassingen. Welk type zonnepaneel het beste is voor jou, hangt af van je specifieke behoeften en doelen. Het is verstandig om met een expert te overleggen voordat je een beslissing maakt.

Kom snel in contact met een specialist

En ontvang gratis offertes op maat!
Zonnepanelen
Isoleren
Warmtepomp
Zonneboiler
Glas en kozijnen