Isoleren informatie

Een goed geïsoleerd huis is niet alleen prettig om in te wonen maar bied ook de mogelijkheid om flink te besparen. Investeren in een goed geïsoleerd huis levert meer rendement op dan geld op de spaarrekening hebben staan. Daarnaast is isolatie ook een vrij eenvoudige manier om te verduurzamen, er zijn geen ingrijpende verbouwingen nodig en vaak is het in 1 dag al geregeld!

  • Welke vormen van isoleren zijn er?
  • Met welke vorm van isolatie bespaar ik het meest?
  • Wat kost isoleren?

Kom snel in contact met een specialist

En ontvang gratis offertes op maat!
Zonnepanelen
Isoleren
Warmtepomp
Zonneboiler
Glas en kozijnen

Op deze pagina leggen wij u uit wat u kunt besparen met isolatie, welke vormen van isolatie er zijn en hoe snel u isolatie kunt terugverdienen. Bent u benieuwd wat isolatie is en hoe het werkt?

Welke vormen van isoleren zijn er?

Er zijn verschillende manieren om een huis te isoleren, afhankelijk van het gebied dat u wilt isoleren:

  1. Dakisolatie: Dakisolatie is het isoleren van de ruimte tussen de dakplaten van een huis. Dit kan worden gedaan door middel van dakisolatieplaten of door het toepassen van een isolerende laag op de dakplaten.

  2. Muurisolatie: Muurisolatie is het isoleren van de ruimte tussen de binnen- en buitenmuren van een huis. Dit kan worden gedaan door middel van isolatieplaten of door het toepassen van een isolerende laag op de muren.

  3. Vloerisolatie: Vloerisolatie is het isoleren van de ruimte onder een vloer. Dit kan worden gedaan door middel van isolatieplaten of door het toepassen van een isolerende laag onder de vloer.

  4. Ramen en deuren: Het is ook mogelijk om ramen en deuren te isoleren door middel van speciale isolerende ramen of deuren, of door het toepassen van isolatie rond de ramen en deuren.

  5. Spouwmuurisolatie: Spouwmuurisolatie is het isoleren van de ruimte tussen de binnen- en buitenmuren van een huis door middel van spouwmuurisolatie. Dit wordt gedaan door een isolatiemateriaal in de spouw te blazen.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle vormen van isolatie geschikt zijn voor alle huizen. Het is daarom raadzaam om advies te vragen aan een professioneel of te informeren naar de mogelijkheden bij uw gemeente of energieleverancier.

Met welke vorm van isolatie bespaar ik het meest?

Het is moeilijk om precies te zeggen welke vorm van isolatie het meeste geld zal besparen, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het type huis, de huidige isolatiestand van het huis, het klimaat en het energieverbruik van het huis.

Als u twijfelt welke vorm van isolatie het meeste geld zal besparen, kunt u het beste contact opnemen met een professioneel die u kan adviseren over de beste opties voor uw huis. Zij kunnen u ook helpen om een inschatting te maken van hoeveel geld u per jaar zult besparen met verschillende vormen van isolatie.

Algemeen geldt wel dat dakisolatie en muurisolatie vaak de grootste besparing opleveren, omdat er  op deze plekken het meeste warmte verloren gaat. Vloerisolatie en ramen- en deurisolatie zijn ook effectief, maar zullen in de regel minder besparen dan dakisolatie en muurisolatie. Spouwmuurisolatie kan ook een goede optie zijn, afhankelijk van de huidige staat van de spouwmuren van uw huis.

Wat kost isoleren?

Het kostenplaatje voor het isoleren van een huis kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type huis, de huidige isolatiestand van het huis, het gebied dat geïsoleerd moet worden en de isolatieproducten die worden gebruikt.

Als u wilt weten wat het ongeveer zal kosten om uw huis te isoleren, kunt u het beste een aantal offertes opvragen bij verschillende isolatiebedrijven. Zij kunnen u een indicatie geven van de kosten voor de verschillende vormen van isolatie en u helpen om een goede keuze te maken voor uw huis.

Als u geïnteresseerd bent in subsidiemogelijkheden voor het isoleren van uw huis, kunt u informeren bij uw gemeente of bij uw energieleverancier. Zij kunnen u informeren over de beschikbare subsidies en hoe u hiervan gebruik kunt maken.

Isolatie toepassingGemiddelde prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Dak- of zoldervloerisolatie€ 20 à 100
Spouwmuurisolatie€ 15 à 30
Buitengevelisolatie€ 100 à 250 (incl. gevelafwerking)
Binnenmuurisolatie€ 40 à 70
Vloerisolatie€ 20 à 35
Kelderisolatie€ 20 à 50

Om een goed beeld te krijgen van de kosten voor jouw isolatieplannen, vraag je best offertes aan bij verschillende isolatiespecialisten. Zo kan je niet alleen de voorgestelde prijzen, maar ook adviezen en werkwijzen vergelijken. Ontvang en vergelijk gratis en vrijblijvend offertes.