Er zijn verschillende types omvormers beschikbaar voor zonnepanelen. De meest voorkomende zijn:

  1. Micro-omvormers: Dit zijn kleine omvormers die aan elke zonnepaneel worden bevestigd. Zo kunnen de zonnepanelen afzonderlijk van elkaar worden omgezet in elektriciteit.
  2. Centrale omvormers: Dit zijn grote omvormers die alle zonnepanelen in een installatie omzetten in elektriciteit. Ze worden vaak geïnstalleerd in de meterkast en zijn geschikt voor grote zonnepaneleninstallaties.
  3. Omvormers met meerdere MPPT’s: Dit zijn omvormers met meerdere Maximum Power Point Tracking-functies, die ervoor zorgen dat elk zonnepaneel optimaal wordt omgezet in elektriciteit. Ze zijn geschikt voor installaties met zonnepanelen met verschillende orientaties en hellingshoeken.
  4. Omvormers met energieopslag: Dit zijn omvormers met een ingebouwde accu waarmee je elektriciteit kunt opslaan die je niet direct verbruikt. Zo kun je de opgewekte elektriciteit gebruiken wanneer het donker is of als er geen zon is.

Als je overweegt om zonnepanelen te installeren, is het verstandig om advies te vragen aan een professioneel installateur. Zij kunnen je helpen om te bepalen welk type omvormer het beste bij jouw huis en wensen past.

Kom snel in contact met een specialist

En ontvang gratis offertes op maat!
Zonnepanelen
Isoleren
Warmtepomp
Zonneboiler
Glas en kozijnen