In Nederland is het mogelijk om BTW (belasting over de toegevoegde waarde) terug te vragen als je zonnepanelen koopt. De BTW teruggave geldt alleen voor particulieren die zonnepanelen kopen voor gebruik in hun eigen woning. Als je zonnepanelen koopt voor gebruik in een bedrijfspand, geldt de BTW teruggave niet.

Het werkt als volgt: als je zonnepanelen koopt, betaal je 21% BTW over de aankoopprijs. Als je de zonnepanelen koopt voor gebruik in je eigen woning, kun je de BTW terugvragen bij de Belastingdienst. Hiervoor moet je een aanvraag indienen via de website van de Belastingdienst.

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor de BTW teruggave:

  • Je moet de zonnepanelen kopen voor gebruik in je eigen woning: de BTW teruggave geldt alleen voor particulieren die zonnepanelen kopen voor gebruik in hun eigen woning. Als je zonnepanelen koopt voor gebruik in een bedrijfspand, geldt de BTW teruggave niet.
  • Je moet de zonnepanelen zelf betalen: de BTW teruggave geldt alleen als je de zonnepanelen zelf betaalt, dus niet als je een lening of financiering afsluit om de zonnepanelen te betalen.

Als je aan deze voorwaarden voldoet, kun je de BTW terugvragen via de website van de Belastingdienst. Je moet hiervoor een aanvraagformulier invullen en de nodige bewijsstukken uploaden, zoals de aankoopfactuur van de zonnepanelen. Als je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je de BTW terug op je bankrekening.

Het is belangrijk om te onthouden dat de BTW teruggave alleen geldt voor particulieren die zonnepanelen kopen voor gebruik in hun eigen woning. Als je zonnepanelen koopt voor gebruik in een bedrijfspand, geldt de BTW teruggave niet.

Kom snel in contact met een specialist

En ontvang gratis offertes op maat!
Zonnepanelen
Isoleren
Warmtepomp
Zonneboiler
Glas en kozijnen